Λίγα λόγια για τον διαχειριστή του blogΓεννήθηκα το 1969 στην Αθήνα. Από τότε μέχρι και σήμερα κατοικώ στον Πειραιά. Τα πρώτα μου παιχνίδια μοιράστηκαν ανάμεσα στις αλάνες της γειτονιάς και στο τυπογραφείο του πατέρα μου και των θείων μου. Στα 18 μου προσπάθησα να ακολουθήσω την τάση της εποχής και σπούδασα προγραμματισμό αλλά το 1993, η πορεία μου έγινε πλέον μονόδρομος. Παρακολούθησα τον τριετή κύκλο κλασικής γραφιστικής του ΑΚΤΟ και από το 1996 μέχρι και σήμερα εργάζομαι ως γραφίστας.

Από το 1995 έως το 2007 εργάστηκα στην εταιρία Singular Logic, αρχικά ως τεχνικός συγγραφέας για τη δημιουργία των τεχνικών εγχειριδίων της εταιρίας και στη συνέχεια ως γραφίστας στο τμήμα marketing. Όλα αυτά τα χρόνια ασχολήθηκα με τον σχεδιασμό διαφημιστικού υλικού για τα προϊόντα Software της εταιρίας και γνώρισα την εφαρμογή των κανόνων του marketing στην πράξη. 


Τον Μάρτιο του 2007 ξεκίνησε η συνεργασία μου με τον εκδοτικό οίκο Μίλητος. Βασικός άξονας της δουλειάς ήταν η δημιουργία ειδικών, πολυτελών εκδόσεων και σκληρόδετων λευκωμάτων και ημερολογίων.

Το 2009 (πάλι Μάρτιο!) άρχισε μια νέα συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο Νομική Βιβλιοθήκη, η οποία κρατάει μέχρι και σήμερα. Εδώ ασχολούμαι κυρίως με τη δημιουργία εξωφύλλων και διαφημιστικού υλικού προώθησης των νομικών βιβλίων της εταιρίας, αλλά και με τη δημιουργία των λογοτύπων, της εταιρικής ταυτότητας και τον σχεδιασμό ιστοσελίδων δικηγορικών γραφείων.

Παράλληλα, τον Ιανουάριο του 2012 κάνει την πρώτη του εμφάνιση το blog μου "GraficNotes / Σημειώσεις Γραφιστικής". Στόχος του είναι να συγκεντρώσει τα κομμάτια από το τεράστιο φάσμα τεχνικών και θεωρητικών γνώσεων που αφορούν στη γραφιστική και να τα ενώσει σε ένα ηλεκτρονικό «βιβλίο», στο οποίο θα έχουν πρόσβαση όλοι οι επαγγελματίες του χώρου. Μια δουλειά που εξακολουθεί να γίνεται μέχρι και σήμερα και που εισπράττει σταθερά την αποδοχή των διαδικτυακών του φίλων.

Τον Απρίλιο του 2013, το blog "Grafic Notes" αποκτά μια θέση στα έντυπα μέσα ενημέρωσης. Γίνομαι μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού «GR Design» των εκδόσεων gramma, στο οποίο γράφω στη στήλη «Σημειώσεις Γραφιστικής». Τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου σε συνεργασία, πάλι, με τις εκδόσεις gramma εκδίδεται το βιβλίο «Graphic Design» στο οποίο είχα τη συνολική επιμέλεια της έκδοσης. Το βιβλίο περιλαμβάνει τις βασικές αρχές σχεδιασμού - γραφιστικής. Όλο το υλικό οργανώθηκε με την λογική των infografics και περιέχει παραδείγματα από ελληνικές βραβευμένες δουλειές που κυκλοφορούν στην εγχώρια και ξένη αγορά.

Επιπλέον, όλα τα προηγούμενα χρόνια είχα την τύχη να συνεργαστώ και με εκπαιδευτικά κέντρα όπως ΞΥΝΗ –Γλυφάδας, Rainbow Computer Train, Τechnokids – Technoplusκ.ά. στα οποία ήμουν εισηγητής σε θεωρητικά σεμινάρια γραφιστικής όπως «Ο ρόλος του χρώματος», «Τυπογραφία» κ.λπ. αλλά και σε τεχνικά μαθήματα που αφορούσαν τις εφαρμογές Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe Indesign και Corel Draw.

Τέλος, από την μικρή εμπειρία που έχω αποκτήσει μέχρι τώρα, πιστεύω ότι τo design δεν είναι απλά ένα βοήθημα, αλλά είναι μια σύνθετη διαδικασία που λειτουργεί παράλληλα με τη ζωή μας με στόχο τη βελτίωση και την αναβάθμισή της.


Θοδωρής Μαστρογιάννης 
Γραφίστας


Περισσότερες Πληροφορίες
Σχόλια