Doodles from Google



Τα doodles είναι κάθε αλλαγή στο εικαστικό του λογοτύπου της Google με αφορμή κάθε ημερομηνία ορόσημο. Τα doodles είναι ευκαιρία για γιορτή! Με τον τρόπο αυτό η Google γιορτάζει από τις πιο μικρές μέχρι και τις πιο σημαντικές αργίες, επετείους, γεγονότα και ημερομηνίες σταθμούς από τον βίο διάσημων καλλιτεχνών, πρωτοπόρων και επιστημόνων. Έτσι, κάθε καλλιτέχνης εμπνέεται από την συγκεκριμένη μέρα και προσαρμόζει το λογότυπο Google ανάλογα.

Πώς ξεκίνησαν τα doodles;
Το πρώτο doodle έγινε το 1998, όταν ο Larry και ο Sergey, ιδρυτές της εταιρείας, πειραματίστηκαν με το εταιρικό λογότυπο για να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο φεστιβάλ Burning Man στην έρημο της Νεβάδας. Τοποθέτησαν ένα σκίτσο μιας μορφής από ξύλα πίσω από το δεύτερο "o" στη λέξη Google. Το τροποποιημένο λογότυπο ήταν ένα μήνυμα για τους χρήστες του Google ότι βρίσκονταν "εκτός γραφείου". Με αυτόν τον απλό και χιουμοριστικό τρόπο ξεκίνησε η εορταστική διακόσμηση του εταιρικού λογοτύπου.
Δύο χρόνια αργότερα, το 2000, ο τότε εκπαιδευόμενος  και σημερινός webmaster Dennis Hwang, δημιούργησε ένα doodle για την Ημέρα της Βαστίλης, μετά από προτροπή των Larry και Sergey. Οι χρήστες το αγάπησαν και από τότε ο Dennis διορίστηκε ως ο βασικός σχεδιαστής doodle της Google και τα doodle άρχισαν να εμφανίζονται ολοένα και συχνότερα στην αρχική σελίδα Google.
Πως εξελίχθηκαν τα doodles;
Από το 2000 μέχρι σήμερα, η ζήτηση των doodles έχει αυξηθεί διεθνώς. Η δημιουργία τους αποτελεί τώρα ευθύνη μιας ομάδας ταλαντούχων εικονογράφων - σκιτσογράφων και μηχανικών. Η ομάδα αυτή έχει δημιουργήσει πάνω από 1000 doodles για τις αρχικές σελίδες Google σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται πλέον για μια ομαδική προσπάθεια που φέρνει χαμόγελα στα πρόσωπα των χρηστών Google σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ποιος επιλέγει τα doodles;
Μια ομάδα υπαλλήλων της Google συναντώνται σε τακτά χρονικά διαστήματα και ανταλλάσσουν ιδέες για τα γεγονότα που θα τιμηθούν με ένα doodle. Οι ιδέες για τα doodles προέρχονται από πάμπολλες πηγές, συμπεριλαμβανομένων των υπαλλήλων της Google και των χρηστών Google. Όταν επιλέγουμε ένα doodle, μας ενδιαφέρει κυρίως να τιμήσουμε συναρπαστικά γεγονότα και επετείους που αντανακλούν το χαρακτήρα και την αγάπη της Google για την καινοτομία.

Πώς μπορούν οι χρήστες του Google να συμμετέχουν στα doodles;
 Μπορούν όλοι οι χρήστες του Google να στέλνουν ιδέες στη διεύθυνση proposals@google.com.
Που μπορούμε να δούμε όλα τα doodles;
Στην διεύθυνση http://www.google.com/doodles/finder/2012/All%20doodles μπορούν οι χρήστες να δουν όλα τα doodles που έχουν δημοσιευτεί από το 1998 μέχρι σήμερα. Δείτε ένα πολύ μικρό δείγμα doodle στη συνέχεια. 







































Πηγές
Google, Σκετσάκια

Σχόλια