Χάρτινα Χριστουγεννιάτικα στολίδιαΚατ' αρχήν κλείστε την τηλεόραση. Είναι ευκαιρία λόγω των Χριστουγέννων να ξεφύγουμε λίγο από την ρουτίνα. Ας χρησιμοποιήσουμε λοιπόν, τα εργαλεία της δουλειάς μας όπως κόλες, μολύβια  αναπτύγματα, κοπτικά, πολύχρωμα χαρτιά, εκτυπωτές, σχέδια, κοπίδια, ψαλίδια κ.λπ. για να μπούμε λίγο στο πνεύμα των ημερών. 

Στη συνέχεια θα δείτε 4 ιδέες για να φτιάξετε χάρτινα Χριστουγεννιάτικα στολίδια. Είναι κατασκευές που προέρχονται από γνωστά γεωμετρικά σχήματα που με λίγο φαντασία μετατρέπονται σε γιορτινές δημιουργίες. Για κάθε στολίδι υπάρχει και το αντίστοιχο ανάπτυγμα που μπορείτε να το προσαρμόσετε στο μέγεθος που θέλετε, να το τυπώσετε στο ανάλογο χαρτί, με ή χωρίς σχέδια, να το κόψετε και να το κολλήσετε. 
Α! και μην ξεχάσω. Οι κατασκευές γίνονται καλύτερες όταν τις φτιάχνετε με καλή παρέα. Καλή διασκέδαση. 

Πολύχρωμα διαμάντια παντούΚοπτικό για το διαμάντι. Κόβετε το χαρτί όπου υπάρχει η πράσινη γραμμή και το τσακίζετε όπου υπάρχει μαύρη γραμμή.


Ασπρόμαυρα στολίδια 
Κοπτικό κύβου

Κοπτικό πυραμίδας 1

Κοπτικό πολύεδρου

Κοπτικό πυραμίδας 2


Πολύχρωμα γεωμετρικά σχήματα 


 

Τα αναπτύγματα όπως πρέπει να είναι για κάθε γεωμετρικό σχήμα.
Τα αναπτύγματα αυτά θα τα βρείτε σε όλο το άρθρο.

Μια γιρλάντα από πολύχρωμα γεωμετρικά σχήματα.
Μια από τις πάρα πολλές εφαρμογές
.


Χρωματιστά ΠολύεδραΚοπτικό για το πρώτο πολύεδρο (κίτρινο). Η κατασκευή αποτελείται από τρία κομμάτια 1a πλευρές, 1b και 1c βάση και καπάκι αντίστοιχα

Κοπτικό για το δεύτερο πολύεδρο (ροζ). Η κατασκευή αποτελείται από τρία κομμάτια 2a  πλευρές, 2b και 2c βάση και καπάκι αντίστοιχα

Κοπτικό για το τρίτο πολύεδρο (μπλε). Η κατασκευή αποτελείται από δύο κομμάτια 3a  και 3b βάση και καπάκι αντίστοιχα


Σχετικά άρθρα