Από σακούλα για ψώνια, σε έργο τέχνης


Η πρώτη σακούλα για ψώνια κατασκευάστηκε από τον Γουόλτερ Ντεμπνέρ, ιδιοκτήτη μπακάλικου στην Μινεσότα, το 1912. Μια τέτοια σακούλα χρειαζόταν να είναι φτηνή, εύκολη στην χρήση και αρκετά ανθεκτική ώστε να μπορέσει να κρατάει μέχρι 2 ½ κιλά, αρκετό βάρος για να διευκολύνει τους πελάτες έπαιρναν λιγότερα πράγματα από ότι θα ήθελαν, γιατί δεν μπορούσαν να τα κουβαλήσουν.
Τελικά την έφτιαξε μόνος του, άρχισε να την πουλάει έναντι πέντε σεντς και τρία χρόνια μετά, είχε βάλει λουκέτο στο μπακάλικο αφού είχε γίνει εκατομμυριούχος με περίπου 1.000.000 πωλήσεις το χρόνο.

Εκατό ακριβώς χρόνια μετά, μια γενιά νέων και δημιουργικών (σχεδόν αποκλειστικά Ευρωπαίων) σχεδιαστών έρχονται να μετατρέψουν αυτό το απολύτως χρηστικό και καθημερινό αντικείμενο σε έργο τέχνης.

Ας δούμε λοιπόν, τις πιο παράξενες σακούλες για ψώνια που έχουν φτιαχτεί τα τελευταία 100 χρόνια. Με χιούμορ, οικολογικά και διαφημιστικά μηνύματα, οπτικά τρικ, μαστίγια, περίστροφα και hair extensions είναι μερικά από τα θέματα που αποτυπώνονται στις πιο πρωτότυπες σακούλες. 



































































Πηγή

Σχόλια