To Ημερολόγιο 2013 σχεδιασμένο από το "The Comeback studio"


Το δημιουργικό γραφείο "The Comeback studio" για το 2013 σχεδίασε ένα ημερολόγιο αφίσα, στο οποίο πειραματίζεται με τα τυπογραφικά στοιχεία. Η ιδέα αλλά και ο τίτλος "The Comeback 2013 Typographic Quotations Calendar" προήλθε από τα 12 αποφθέγματα που αντιστοιχούν στους μήνες του ημερολογίου. 

Το ημερολόγιο τυπώθηκε με τη μέθοδο της μεταξοτυπίας, από τον Tind. Με τη συγκεκριμένη μέθοδο, πέτυχαν τα χρώματα να είναι πιο ανθεκτικά και έντονα. Κατά την εκτύπωση χρησιμοποιήθηκαν δύο χρώματα μαύρο και μεταλλικό μπλε καθώς και μια μεγάλη ποικιλία χαρτιών, όσο αφορά στο είδος και στο χρώμα.    
Η επιλογή των αποφθεγμάτων έγινε από τη Βάσω Κανελλοπούλου και στην εκτύπωση συμμετείχαν οι Χρύσανθος Αγγελάκης, Μάριος Αντωνόπουλος και Tommaso Tarachi.   

Εκτός από το ημερολόγιο αφίσα, δημιούργησαν και ένα ημερολόγιο σε postcards, με την ίδια τυπογραφική λογική. Κάθε ημερολόγιο αποτελείτε από 12 postcards που σε κάθε ένα εμφανίζονται, από την μια πλευρά το απόφθεγμα για τον αντίστοιχο μήνα και στην άλλη πλευρά το ανάλογο ημερολόγιο. Εδώ για την εκτύπωση χρησιμοποιήθηκαν μελάνια σε τρία χρώματα μαύρο, μεταλλικό μαύρο και μπρονζέ. 


Το ημερολόγιο αφίσα














Περισσότερες πληροφορίες για το ημερολόγιο αφίσα μπορείτε να βρείτε εδώ

Το ημερολόγιο σε postcards



















 Περισσότερες πληροφορίες για το ημερολόγιο σε postcard μπορείτε να βρείτε εδώ


Πηγές


Σχετικά άρθρα

Σχόλια