Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον Μήνα Ελληνικών βιβλίων Design


Το βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου στην οδό Πανεπιστημίου 37 διοργανώνει μήνα Γραφιστικής - Design, σε συνεργασία με το περιοδικό gr design, με ειδικό αφιέρωμα στα βιβλία Γραφιστικής Ελλήνων δημιουργών με πρόγραμμα διαλέξεων, παρουσιάσεων και μόνιμη έκθεση έργων από ελληνικά βιβλία design. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Ένωσης Γραφιστών.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων που πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του "Μήνα Ελληνικών βιβλίων Design" είναι το παρακάτω:

ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - 12.00
Για την εκπαίδευση στο ντηζάιν
Παρουσίαση του νέου περιοδικού των εκδόσεων gramma «gr design»
Μαζί θα παρουσιασθεί και το νέο βιβλίοτων εκδόσεων gramma «10+1 σχεδιαστές τυπογραφικών στοιχείων, 10+1 ιστορικές γραμματοσειρές» καθώς και θα παρουσιασθεί μια λίστα της ελληνικής βιβλιογραφίας σχετικά με το ντιζάιν.
Ομιλητές:
Δημήτρης Αρβανίτης, σχεδιαστής μέλος της AGI
Γιάννης Κουρούδης, γραφίστας
Γιούλη Επτακοίλη, δημοσιογράφος
Θοδωρής Μαστρογιάννης, γραφίστας
Πάνος Κωνσταντόπουλος, σχεδιαστής, υπεύθυνος του περιοδικού

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - 12.00
Μικρές ιστορίες για το ντιζάιν...
Ο Δημήτρης Αρβανίτης παρουσιάζει και μας ξαναθυμίζει τις δουλειές αλλά και τις σκέψεις του μέσα από τα προσωπικά του βιβλία, «Posters», «Μικρές ιστορίες για το ντιζάιν», «Social design, αφίσες για την κοινωνία».
Οι Designers United με αφορμή την έκθεση τους τον Μάιο του 2011 στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης με θέμα της θεωρία της Gestalt, παρουσιάζουν την δίγλωσση αυτοέκδοση 380 σελίδων, αποτελούμενη από 6 βιβλία με διαφορετικές θεματικές: πολιτισμό, λογότυπους και φόρμες, εικονογραφήσεις, τυπογραφία και τη δουλειά τους για το Volvo Ocean Race .
Ο Φώτης Πεχλιβανίδης παρουσιάζει τα βιβλία της Athens Voice η «Τέχνη στην πρώτη σελίδα».

ΤΡΙΤΗ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - 12.00

Τέρατα, ινφογραφίστες και τυπογραφικά στοιχεία!
Με αφορμή την πετυχημένη έκθεση των τεράτων της Beetroot, τα μυθικά τέρατά της έρχονται και πάλι στη Αθήνα, αυτή την φορά μέσα στο βιβλιοπωλείο...
Μαζί τους θα μιλήσουν ο Πάνος Κωνσταντόπουλος από την εφημερίδα Καθημερινή και ηΖωή Κατσιγιάννη από τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ για την εξέλιξη των infographics στον ελληνικό Τύπο και τις φετινές ευρωπαϊκές διακρίσεις από τα European Newspaper Awards
Ο Παναγιώτης Χαρατζόπουλος, σχεδιαστής τυπογραφικών στοιχείων μιλάει για την εξέλιξη των γραμματοσειρών και την μετάβασή τους στην ψηφιακή εποχή.


Συλλεκτικές αφίσες 50x70 που σχεδιάσθηκαν ειδικά για τον ΜΗΝΑ ΝΤΙΖΑΙΝ στο βιβλιοπωλείο ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ. Τυπωμένες σε χαρτί MUNKEN 170 gr. Τις αφίσες υπογράφουν (κατά σειρά θέσεων στην εικόνα που βλέπετε): Δημήτρης Αρβανίτης, Designers United, Ζωή Κατσιγιάννη, Φώτης Πεχλιβανίδης, Παναγιώτης Χαρατζόπουλος, Beetroot και ο Πάνος Κωνσταντόπουλος. Οι αφίσες θα δοθούν στους επισκέπτες των εδηλώσεων, προσφορά του βιβλιοπωλείου ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ

Σκοπός της διοργάνωσης αυτής, μέσα από το κάλεσμα των σπουδαστών, καθηγητών αλλά και ανθρώπων του ντιζάιν, είναι η ενημέρωση για τους ελληνικούς τίτλους βιβλίων γραφιστικής, των δημιουργών τους αλλά και νέων εκδόσεων από το εξωτερικό.
Παράλληλα θα γίνει η παρουσίαση του νέου ελληνικού περιοδικού «gr design». Πρόκειται για ένα περιοδικό γραφιστικής με κύριο άξονα, πέρα από την καινοτόμο ενημέρωση, τη συμμετοχή στην εκπαίδευση και την παρουσίαση της δράσης σπουδαστών αλλά και καταξιωμένων δημιουργών.

Οι σπουδαστές των σχολών θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για ειδικά χαρτιά και ειδικές εκτυπώσεις από χορηγούς της διοργάνωσης που θα έχουν γωνιές, εντός του βιβλιοπωλείου, με έργα τους και προϊόντα τους. Με ανοιχτή πρόσκληση στις σχολές γραφιστικής , μαθήματα των σχολών θα γίνονται στους χώρους του βιβλιοπωλείου, σπουδαστές θα εκθέσουν έργα τους με θεματικές εμπνευσμένες από ελληνικά βιβλία και θα ντύσουν τη βιτρίνα του βιβλιοπωλείου με τις δικές τους προτάσεις σχετικές με την γραφιστική.

Εκθέτουν ο Δημήτρης Αρβανίτης, οι Beetroot design group, oι Designers United, οι Greekinfographics, Ο Πάνος Κωνσταντόπουλος, η Ζωή Κατσιγιάννη, ο Παναγιώτης Χαρατζόπουλος και ο Φώτης Πεχλιβανίδης

via Gr design — με Dimitris Arvanitis, Ζωή Κατσιγιάννη,Dimitris Papazoglou, Panos Konstantopoulos καιPanayiotis Haratzopoulos




Σχόλια