Λευκό. Αν το φως ήταν χρώμα


Το λευκό είναι ένα χρώμα το οποίο έχει υψηλή φωτεινότητα. Ακριβέστερα, περιέχει όλα τα χρώματα από το ορατό φάσμα αν και μερικές φορές περιγράφεται ως αχρωματικό χρώμα (π.χ. όταν εφαρμόζεται το σύστημα CMYK). Η αίσθηση του λευκού φωτός μπορεί να δημιουργηθεί αναμιγνύοντας (με την μέθοδο που ονομάζεται «προσθετική ανάμιξη») κατάλληλες εντάσεις των κύριων χρωμάτων του φάσματος: κόκκινο, πράσινο και μπλε.

Χρώμα αντιπροσωπευτικό της αρμονίας, εκφράζει την απλότητα, την τελειότητα, την αθωότητα, την αλήθεια, την νεότητα, την τιμιότητα, το φως, την φώτιση, την ιερότητα, την πνευματική εξουσία και την ειλικρίνεια. 




Το λευκό συνδέεται με την καλοσύνη, την αγνότητα και την παρθενία. Θεωρείται το χρώμα της τελειότητας. 


Το χρώμα αυτό σημαίνει ασφάλεια και καθαρότητα. Σε αντιδιαστολή με το μαύρο, το λευκό έχει συνήθως μια θετική υποδήλωση. Το λευκό μπορεί να αντιπροσωπεύσει μια επιτυχή αρχή. Στην οικοσημολογία, το λευκό απεικονίζει την πίστη. 


Στη διαφήμιση, το λευκό συνδέεται με την ψυχραιμία και την καθαρότητα επειδή είναι το χρώμα του χιονιού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λευκό για να προτείνετε την απλότητα στα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας. 


Η διακόσμηση πάνω σε λευκό αποπνέει φρεσκάδα, ζωντάνια και επιπλέον εξασφαλίζεται μια βάση που μπορεί να φιλοξενήσει πάρα πολλούς χρωματικούς συνδυασμούς. Για την εποχή του καλοκαιριού, αποτελεί μια εξαιρετικά hot τάση. Ανάλογα με το πώς έχετε εφαρμόσει αυτή την ιδέα, θα δώσετε στους χώρους σας διαφορετικά στιλ, όπως το νησιώτικο, το boho, το chic ή ακόμα κι ένα πιο επιτηδευμένο σοφιστικέ.



Το λευκό είναι ένα κατάλληλο χρώμα για τις φιλανθρωπικές οργανώσεις, συνδέεται με τα νοσοκομεία, τους γιατρούς και τη στειρότητα, έτσι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λευκό για να προτείνετε την ασφάλεια κατά το προαγωγή των ιατρικών προϊόντων. 


Το λευκό συνδέεται συχνά με το χαμηλό βάρος, τα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τρόφιμα, και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.


Το λευκό είναι το Ναι στη γλώσσα των χρωμάτων. Γενικότερα, προστατεύει από τις αρνητικές επιδράσεις ενώ ευνοεί τη συμβίωση, την ενότητα, και την αγάπη. 



Όσοι αποφεύγουν το λευκό χρώμα, χαρακτηρίζονται από ρεαλισμό και αρνούνται να αποδεχτούν ό,τι δεν μπορεί να εξηγήσει η λογική ενώ γνωρίζουν τα ελαττώματά τους, δεν επιθυμούν να τα διορθώσουν.

Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι ταύτιζαν το λευκό με τις καταστροφές στις καλλιέργειες και τον θάνατο γιατί τους θύμιζε την έρημο και τους σκελετούς των νεκρών ζώων που υπήρχαν σε αυτήν.

Στην Κίνα θεωρείται το χρώμα της δυστυχίας και του πένθους γι αυτό το φοράνε στις κηδείες.

Στις Χριστιανικές κοινωνίες θεωρείται το χρώμα της αγνότητας. 
Οι άγγελοι περιγράφονται συνήθως με άσπρα ενδύματα. Στις εικόνες του Ευαγγελισμού υπάρχουν συνήθως λευκοί κρίνοι ως σύμβολο της αγνότητας. 



Σχετικά άρθρα

Σχόλια