Μωβ. Το χρώμα του μυστηρίου


Το μωβ είναι ένα σύνολο αποχρώσεων του ορατού φάσματος, συνδυάζει τη σταθερότητα του μπλε και την ενέργεια του κόκκινου. Εκφράζει πνευματικότητα, μυστήριο, ηθική, αυτοθυσία και ηρεμία. Είναι το χρώμα του αναζητητή της αλήθειας ενώ δηλώνει κατανόηση και υπέρβαση των ψευδαισθήσεων και των φαινομενικών καταστάσεων. 
Αντιπροσωπεύει τα αγαθά κίνητρα και τις υψηλές πνευματικές επιδιώξεις. Ξεκαθαρίζει φόβους και καταπιεσμένα συναισθήματα ενώ δηλώνει την έκφραση του καθήκοντος που μέσα από την θυσία οδηγεί στην δικαίωση και την ολοκλήρωση. 



Χρώμα που δηλώνει απελευθέρωση από τα δεσμά του πάθους και των συναισθημάτων ενώ αυξάνει την παραγωγικότητα και ενθαρρύνει τον αυτοέλεγχο. Συνδέεται με την ευημερία, τα πλούτη και την αυξημένη παραγωγικότητα ενώ παράλληλα συμβολίζει την ευφυΐα  την γνώση, την νηφαλιότητα αλλά και την μετάνοια, την λύπη, την νοσταλγία, την θλίψη και ... τα γηρατειά. 

Συμβολίζει τη δύναμη, την αριστοκρατία, την πολυτέλεια, και τη φιλοδοξία. Αντιπροσωπεύει τον πλούτο και την εκκεντρικότητα. 


Το μωβ είναι ένα χρώμα που αρκετά μοντέρνο και συμβολίζει την κυριαρχία (γι αυτό και χρησιμοποιήθηκε σε βασιλικές περιβολές, αλλά και σε μανδύες κληρικών και αυτοκρατόρων. 

Το μωβ χρώμα αυξάνει την παρατηρητικότητα  ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί καταπραϋντικά και δεν κουράζει τα μάτια. Προτείνεται σε χώρους ξεκούρασης, αναγνωστήρια ή χώρους ψυχαγωγίας. Συνδυάζεται όμορφα τόσο με ανοιχτά όσο και με σκούρα χρώματα.


Συνδέεται με το δικαίωμα, τη φρόνηση, αξιοπρέπεια, ανεξαρτησία, δημιουργικότητα, μυστήριο και τη μαγεία. 


Σύμφωνα με τις έρευνες, σχεδόν 75 % των προεφηβικών παιδιών προτιμούν το μωβ από όλα τα άλλα χρώματα. 


Το μωβ είναι ένα πολύ σπάνιο χρώμα στη φύση μερικοί άνθρωποι το θεωρούν τεχνητό. 


Ανοικτό μωβ είναι μια καλή επιλογή για ένα θηλυκό σχέδιο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ανοιχτή πορφύρα κατά τον προαγωγή των προϊόντων των παιδιών.

Ανοικτό μωβ προκαλεί τα ρομαντικά και νοσταλγικά συναισθήματα.

Η σκοτεινή πορφύρα προκαλεί την κατάθλιψη και τα λυπημένα συναισθήματα. Μπορεί να προκαλέσει την απογοήτευση. Στην αρνητική του όψη μπορεί να εκφράζει σνομπισμό, επιτήδευση, απάτη και πένθος.


Σχετικά άρθρα

Σχόλια