Toolkit Startup: Ένα δεκαήμερο οπτικής επικοινωνίας στη Θεσσαλονίκη


Δύο γραφίστες, ο Παναγιώτης Μεταλληνός και ο Παντελής Τουτουνόπουλος, που ζουν και εργάζονται στη Θεσσαλονίκη βλέποντας την έλλειψη διοργανώσεων καθώς  και εξειδικευμένων εργαλείων και γνώσεων για τους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με τη γραφιστική, αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν. Σκέφτηκαν να δημιουργήσουν μια εργαλειοθήκη (Toolkit) που θα την έχουν στη διάθεσή τους οι νέοι γραφίστες στο ξεκίνημα της πορείας τους (Startup). Κάπως έτσι γεννήθηκε το Toolkit Startup.

Την ιδέα αγκάλιασαν τρεις νεαροί σπουδαστές γραφιστικής, η Πέτρα Χρυσοστομάκη, η Βιβή Μάνθου και ο Γιώργος Ρούσσος, που εντάχθηκαν στη δημιουργική ομάδα και με την προσφορά τους βοηθούν στην υλοποίηση της ταυτότητας της διοργάνωσης. Επίσης ο Μάρκος Γιαννόπουλος που συνδράμει στην ηλεκτρονική υποστήριξη της εικόνας του Toolkit Srartup, αλλά και η Ελένη Σαμαρά που επιμελείται τα κείμενα και της μεταφράσεις. Τέλος οι άνθρωποι του free press περιοδικού Parallaxi, στο πλαίσιο της διαρκούς δράσης τους «Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς», δημιούργησαν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε η ιδέα να γίνει πράξη.

 

Τι είναι το Toolkit Startup;
Είναι μια συνάντηση που περιλαμβάνει μια σειρά ομιλιών από έμπειρους επαγγελματίες του χώρου, εστιασμένες σε τεχνικές και εφαρμοσμένες γνώσεις. Παράλληλα, θα διεξαχθούν workshops με στόχο την πρακτική κατάρτιση των συμμετεχόντων πάνω σε επιλεγμένα θέματα.
Επίσης, θα φιλοξενηθούν εικαστικές εκθέσεις σημαντικών φορέων του εξωτερικού. Το διάστημα πριν την υλοποίηση της συνάντησης με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Αδέσποτων Ζώων, στις 4 Απριλίου, με τη συνεργασία του Οργανισμού «Θεσσαλονίκη – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014» θα διεξαχθεί ανοιχτός διαγωνισμός σχεδιασμού αφίσας για σπουδαστές γραφιστικής με θέμα «Τα Αδέσποτα Ζώα» και οι 50 αξιολογότερες συμμετοχές θα παρουσιαστούν σε έκθεση κατά τη διάρκεια της συνάντησης.
Τόσο ο διαγωνισμός όσο και η συνάντηση είναι υπό την αιγίδα της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 3-13 Απριλίου 2014, σε επιλεγμένους εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς χώρους της Θεσσαλονίκης. Οι εκθέσεις θα εγκαινιαστούν το ίδιο διάστημα και θα διαρκέσουν δύο εβδομάδες. Η είσοδος στις ομιλίες και στις εκθέσεις θα είναι ελεύθερη και τα workshops θα είναι δωρεάν.
H συνάντηση πραγματοποιείται στα πλαίσια του Made in Thessaloniki #3, μιας πρωτοβουλίας του free press Parallaxi και της δράσης «Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς».
 

Για περισσότερες πληροφορίες, όσο αφορά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων δείτε στο site toolkitstartup.gr/





Σχόλια