Δύο ελληνικές γραμματοσειρές ανάμεσα στις 100 καλύτερες του 2014!



Για το έτος 2013 - 2014, τo έγκυρο web gallery Awwwards.com συμπεριέλαβε στη λίστα με τις 100 καλύτερες γραμματοσειρές και δυο ελληνικές. Πρόκειται για τις γραμματοσειρές Actual και Gearus που σχεδίασε ο designer Πετρος Βασιάδης. Οι συγκεκριμένες γραμματοσειρές είναι και οι δυο Sans-Serif ενώ πέρα από ελληνικά και λατινικά γράφουν και ανατολικο-ευρωπαϊκά.
Η  Actual έχει τρία βάρη (Thin, Extra Light, Book) και κύριο χαρακτηριστικό των χαρακτήρων είναι ο έξυπνος δημιουργικός σχεδιασμός που αναφέρεται σε σοφιστικέ τύπους γραφής. 




Η  Gearus πέρα από  Sans-Serif, έχει Serif και Condensed τύπους σε 5 βάρη (ThinLightBook,BoldHeavy) ενώ κύριο γνώρισμα είναι το δυναμικό και στιβαρό ύφος τους σε κάπως πιο expanded διαστήματα. 


Οι δύο αυτές γραμματοσειρές είναι για ελεύθερη χρήση με τις άδειες για εμπορική χρήση, Unicode (opentype), βρίσκονται στο http://cynfonts.blogspot.gr/ και διατίθενται δωρεάν (free download).

O Πέτρος Βασιάδης  εκδίδει από το 2011 το ψηφιακό περιοδικό NeuΤymes (neutymes.com) ενώ παράλληλα δημοσιεύει στο blog του http://deface365.blogspot.gr/ ποικίλες μορφής έμπνευσης.

Περισσότερες πληροφορίες : https://www.behance.net/petrosvasiadis


Σχετικά άρθρα

Σχόλια