Ο τερματισμός των Αγώνων Νέων Σχεδιαστών


Ολοκληρώθηκε το Σάββατο η τελετή απονομής των ΑΓΩΝΩΝ ΝΕΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ που διοργάνωσε το περιοδικό gr design στην κατάμεστη αίθουσα του ΡΟΜΑΝΤΣΟ. Στην εκδήλωση εκτός από τις βραβεύσεις το περιοδικό τίμησε στην τελετή απονομής των ΑΓΩΝΩΝ ΝΕΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ, τον ΧΑΡΗ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ, πρώην καθηγητή της ΒΑΚΑΛΟ, με το βραβείο ανάπτυξης των ιδεών και του επαγγελματικού ήθους για το σύνολο της προσφοράς του στον σχεδιασμό οπτικής επικοινωνίας.


Το κοινό στους πρώτους Αγώνες Νέων Σχεδιαστών ξεπέρασε τα 250 άτομα

Στην έναρξη των αγώνων προβλήθηκε βίντεο στο οποίο χρησιμοποιήθηκε απόσπασμα από την ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου «Το βλέμμα του Οδυσσέα» (1995). Ηθοποιοί: Χάρβεϊ Καϊτέλ, Θανάσης Βέγγος. Η μουσική που ακούγεται είναι των drog_A_tek από την ταινία του Σύλλα Τζουμέρκα «Χώρα Προέλευσης». Το κείμενο της αφήγησης είναι μέρος δημοσίευσης από την στήλη «Σκέψεις για το ντιζάιν» του Δ. Θ. Αρβανίτη στο πρώτο τεύχος του «gr design». 
 


Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον δημοσιογράφο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ Νίκο Ξυδάκη. Μεταξύ των άλλων είπε: «Στην Ελλάδα σήμερα παράγεται ντιζάιν υψηλού επιπέδου. Καθημερινά μπορεί να συναντήσει κανείς έργα εξαιρετικά ταλαντούχων και καταρτισμένων επαγγελματιών. Οι πρώτοι «Αγώνες Νέων Σχεδιαστών» του περιοδικού «gr design» είναι μια προσπάθεια στήριξης και προβολής νέων σχεδιαστών, αλλά και μια απόπειρα καταγραφής της φωνής της γενιάς μέχρι 30 ετών, που έχει μεγαλώσει και εκπαιδευτεί μέσα στην κοινωνία της υπερπληροφόρησης και της επικοινωνίας. Η εφημερίδα «Η Καθημερινή» στηρίζει πρωτοβουλίες που καλλιεργούν τον διάλογο με τη νέα γενιά. Επίσης, προβάλει το ντιζάιν, ελληνικό και διεθνές, αλλά έχει επενδύσει σε αυτό, δημιουργώντας ένα τμήμα με εξαίρετους επαγγελματίες οι οποίοι έχουν τιμηθεί πολλές φορές για τις δουλειές τους στην «Κ» με σημαντικά διεθνή βραβεία, συναγωνιζόμενοι πρωτοπόρες εφημερίδες του εξωτερικού.»

Νίκος Ξυδάκης

Aκολούθησε ο Δημήτρης Αρβανίτης, τα μέλη της κριτικής επιτροπής και έκλεισε με τον Γιάννη Καρλόπουλο. Ιδιαίτερη στιγμή η βράβευση του Χάρη Πανόπουλου από μια παλιά μαθήτριά του.

Χάρης Πανόπουλος και  Δημήτρης Αρβανίτης

Στην τελετή απονομής το βράδυ του Σαββάτου 29 Μαρτίου στο ΡΟΜΑΝΤΣΟ πραγματοποιήθηκαν δύο κληρώσεις. Η πρώτη κλήρωση αφορά δώρο Σχολής Γραφιστικής με δωρεάν δίδακτρα για τον πρώτο χρόνο φοίτησης. Η δεύτερη, δώρα αξίας 500€ σε γραμματοσειρές.

Οι ΑΓΩΝΕΣ θεωρούνται βάσει της συμμετοχής αλλά και της προσέλευσης στην τελετή απονομής μια πετυχημένη εκδήλωση με στόχο την εκπαίδευση και την στήριξη και ανάδειξη των νέων δημιουργών.

Δημήτρης Αρβανίτης



Ευάγγελος Κασσαβέτης
Κώστας Πολίτης
Γιάννης Καρλόπουλος
Βουβούλα Σκούρα
Γιάννης Κουρούδης
Παναγιώτης Χαρατζόπουλος

Τζανέτος Πετροπουλέας
Κατερίνα Παπαναγιώτου
Φωτογραφία με όσους διακρίθηκαν στους Αγώνες Νέων Σχεδιαστών

Πηγή
Περιοδικό Gr Design 

 

Σχόλια