Δημιουργία desktop με σχέδια από νερομπογιές



Με το tutorial αυτό μπορείτε να φτιάξετε ένα desktop για την οθόνη του υπολογιστή σας ζωγραφισμένο με νερομπογιές. Επιπλέον, θα δείτε πως μπορείτε να διαχειριστείτε την δύναμη που σας δίνει η δημιουργία ενός συγκεκριμένου τύπου μάσκας. Για να μπορέσετε να ακολουθήσετε τη διαδικασία θα χρειαστείτε εικόνες που να δείχνουν ένα πορτραίτο, πινελιές από νερομπογιές και την υφή ενός παλιού χαρτιού. 


Προετοιμασία Πορτραίτου

1. Δημιουργείτε ένα νέο αρχείο (File/New) στο Photoshop με διάσταση 1920X1200 pixels, σε RGB mode και ανάλυση 72dpi.
2. Ανοίγετε ένα ακόμα αρχείο με την εικόνα του αγαπημένου σας καλλιτέχνη. Η εικόνα θα πρέπει να είναι ασπρόμαυρη (grayscale).

3. Με Copy – Paste μεταφέρετε το πορτραίτο στο νέο αρχείο. Αν χρειαστεί το μεγαλώνετε, κρατώντας το πλήκτρο Shift. Έτσι η μεγέθυνση θα γίνει αναλογικά χωρίς η φωτογραφία να φαίνεται παραμορφωμένη. Αν είναι χαμηλής ανάλυσης, ένα ελάχιστο pixelation θα καλυφθεί από τα φίλτρα που θα χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια.
4. Ρυθμίζετε τη φωτεινότητα (Image/Adjustments/Brightness/Contrast), δίνοντας Brightness 71 και Contrast 24.



5. Διπλασιάστε το layer με το πορτραίτο.(Δεξί κλικ πάνω στο layer με τη φωτογραφία και από το menu που εμφανίζεται επιλέγετε Duplicate Layer). Στη φωτογραφία του νέου layer εφαρμόστε το φίλτρο Watercolor (Filter/ Artistic). Απενεργοποιήστε το layer.


6. Πηγαίνετε στο layer με την αρχική φωτογραφία και επιλέγετε Image/ Adjustments/ Threshold. Κινήστε το δείκτη προς τα δεξιά μέχρι η αναγραφόμενη τιμή να γίνει 155.



7. Ενεργοποιήστε το προηγούμενο layer και επιλέξτε από το πεδίο Blending το Multiply.



8. Επιλέξτε τα δύο layers με τις φωτογραφίες και κάντε merge. (Δεξί κλικ πάνω στα δυο επιλεγμένα layers και από το menu που εμφανίζεται, επιλέγετε Merge Layer).




Προετοιμασία layer με νερομπογιές

9. Τώρα ανοίξτε τα αρχεία εικόνων με τις πινελιές από νερομπογιές. Φτιάξτε ένα ή περισσότερα layers και κάντε μια σύνθεση. 




10. Για τη μεταφορά τους στο αρχείο που δουλεύετε χρησιμοποιήστε Copy – Paste.
11. Για κάθε νέο layer επιλέγετε από το πεδίο Blending το Multiply. 

12. Στο τέλος κάνετε merge όλα τα layers με τις νερομπογιές. 


Δημιουργία μάσκας

13. Πηγαίνετε στο layer με τις νερομπογιές. Πατάτε το Layer Mask για να δημιουργήσετε μια νέα μάσκα. 



14. Πηγαίνετε στο layer με 
το πορτραίτο και πατάτε Ctrl+A, για να επιλεγεί όλο το περιεχόμενο του layer και στη συνέχεια πατάτε Ctl+C (Copy).
15. Κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Alt επιλέγετε τη μάσκα (από το layer με τις νερομπογιές). Στο χώρο εργασίας εμφανίζεται το περιεχόμενο της μάσκας (το οποίο αρχικά είναι κενό), αντί για την εικόνα. Στη συνέχεια πατάτε Ctrl+V (Paste) για να αντιγραφεί το πορτραίτο μέσα στη μάσκα και μετά 
πατάτε Ctrl+Ι (Invert Colors), ώστε να δημιουργηθεί το αρνητικό του πορτραίτου.


16. Επιλέξτε ένα layer για να βγείτε από το περιβάλλον της 
μάσκας και να δείτε το αποτέλεσμα. Το layer με την εικόνα δεν χρειάζεται πλέον, μπορείτε να το απενεργοποιήσετε. 

Οι τελευταίες πινελιές

17. Σε περίπτωση που οι νερομπογιές δεν καλύπτουν ολόκληρο το πορτραίτο μπορείτε να επιλέξετε το σχετικό layer και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε το Clone Stamp Tool για να διορθώσετε τις ατέλειες.
18. Στον κενό χώρο μπορείτε να προσθέσετε μερικές πινελιές ακόμα. Για κάθε νέο layer με νερομπογιές επιλέγετε από το πεδίο Blending το Multiply.
19. Για το τελείωμα, ανοίγετε το αρχείο με τη υφή του χαρτιού. Για τη μεταφορά του, στο αρχείο που δουλεύετε, χρησιμοποιήστε Copy – Paste. Το layer χαρτιού το τοποθετείτε πρώτο (στην λίστα των layers) και από το πεδίο Blending επιλέγετε το Leaner Burn. 





Το tutorial αυτό ήταν αρκετά δημιουργικό! Ελπίζω να το διασκεδάσατε!




Σχετικά άρθρα

Πηγή
10steps.sg



Σχόλια