Εκτύπωση μηνιαίου ημερολογίου από το Microsoft OutlookΚείμενο εικόνες:
Θοδωρής Μαστρογιάννης

Γραφίστας

Στο άρθρο αυτό θα διαβάσετε ένα απλό, πρακτικό και γρήγορο τρόπο εκτύπωσης ενός μηνιαίου χρονοδιαγράμματος από το Microsoft Outlook. Ίσως αυτό σας φανεί χρήσιμο όσες φορές υπάρχει ανάγκη, για κάποιο project, να κρατήσετε κάποιο χρονοδιάγραμμα ώστε να θυμάστε τις ενέργειες που πρέπει να κάνετε κάθε μέρα. Ακόμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παρακάτω διαδικασία για να έχετε σωστά και άμεσα το ημερολόγιο για όποιο μήνα θέλετε, ώστε να το επεξεργαστείτε στη συνέχεια. Για όλες αυτές τις περιπτώσεις ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

1. Από το Microsoft Outlook επιλέγετε την ενότητα "Calendar" και στη συνέχεια το μήνα που θέλετε να εμφανίζεται.
2. Επιλέγετε "Calendar", από τις επιμέρους επιλογές στο αριστερό τμήμα του παραθύρου του Outlook. 
3. Πατάτε δεξί κλικ 
4. Από το μενού που εμφανίζετε επιλέγετε "New Folder" 
5. Στο νέο παράθυρο που εμφανίζετε, δίνετε ένα όνομα στον φάκελο, όπως π.χ. "New Calendar". 
6. Από την λίστα "Folder contains" με τα περιεχόμενα του φακέλου, επιλέξτε "Calendar Items". Από τη λίστα "Select where to put the folder" επιλέξτε "Calendar" και πατήστε "ΟΚ". 
Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργήσετε ένα νέο ημερολόγιο ακριβώς από κάτω από το προηγούμενο.
7. Από την λίστα φακέλων, επιλέξτε τον νέο φάκελο "New Calendar" που δημιουργήσατε
8. Από το κεντρικό μενού επιλέξτε File/ Page Setup/ Define Print Style 
9. Επιλέξτε το στυλ ημερολογίου που θέλετε να εκτυπώσετε (π.χ. Μοnthly Style) και στη συνέχεια επιλέγετε "Edit" για περισσότερες ρυθμίσεις. 10. Κάντε τις ρυθμίσεις σύμφωνα με τις ανάγκες σας και στη συνέχεια επιλέγετε "Print" για να πάρετε το ημερολόγιο σε χαρτί. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε η εκτύπωση να δημιουργήσει ένα αρχείο PDF. Σε αυτή την περίπτωση η σελίδα θα είναι επεξεργάσιμη και από το Illustrator. 
Σχόλια