Τεχνικές Εκτύπωσης σε T-Shirt: Ακόμη μία επιτυχημένη ημερίδα από το Σ.Ε.Μ.Ε.



Αθήνα, 3 Μαρτίου 2017 - Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στην έκθεση Graphica 2017, η ημερίδα & το workshop μεταξοτυπίας με τίτλο «Τεχνικές Εκτύπωσης σε T-Shirt». Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Σωματείο Επαγγελματιών Μεταξοτυπών Ελλάδος, υπό την αιγίδα της FESPA, και με χορηγούς τις: FEROCHROME, GRAPHICAEXPO και ΑΕΝΤΕΠ ΑΕΒΕ.


Περισσότερα από 100 άτομα από όλη την Ελλάδα παρακολούθησαν την ημερίδα & το workshop. Ανάμεσά τους, μεταξοτύπες, επαγγελματίες του χώρου, αλλά και σπουδαστές του τμήματος Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τεχνικές εκτύπωσης σε ύφασμα με την μέθοδο της μεταξοτυπίας, για τα νέας γενιάς μελάνια μεταξοτυπίας αλλά και τις προκλήσεις που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν και την βελτιστοποίηση των διαδικασιών.

Την ημερίδα άνοιξε η Πρόεδρος του Σ.Ε.Μ.Ε, κα. Φοντίνα Λομβαρδιά, η οποία αφού καλωσόρισε θερμά όλους τους παρευρισκόμενους, έδωσε τον λόγο στην κα. Emma Tuddenham, Εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Σωματείων Μεταξοτυπίας – FESPA

Η κα. Tuddenham αφού αναφέρθηκε στα οφέλη που έχουν τα μέλη του σωματείου, ενθάρρυνε όσους δεν είναι ακόμα μέλη να μπουν στην οικογένεια του ΣΕΜΕ και της FESPA. Αναφέρθηκε επίσης στο Print Census, ένα ερευνητικό πρόγραμμα για τις τάσεις στον τομέα της εκτύπωσης στο οποίο θα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι επαγγελματίες του χώρου μέσα στις επόμενες μέρες. Η  κα. Tuddenham έκλεισε την ομιλία της αναφερόμενη στις επερχόμενες εκδηλώσεις της FESPA, με κυριότερη την έκθεση FESPA 2017, η οποία ανοίγει τις πύλες τις στις 8 Μαΐου. Αφού ευχαρίστησε το ΣΕΜΕ για την φιλοξενία, κάλεσε όλους τους συμμετέχοντες να επισκεφτούν την FESPA 2017 μέσω του ΣΕΜΕ.  

 

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο κος. Αντώνης Δακτυλίδης, Διευθυντής Πωλήσεων στην ΑΕΝΤΕΠ ΑΕΒΕ, ο οποίος μίλησε για τη νέα γενιά μελανιών μεταξοτυπίας στην εκτύπωση υφάσματος. Έχοντας μπει στον κόσμο της μεταξοτυπίας από μικρός, ο κος. Δακτυλίδης έχει εξειδικευτεί σε υλικά και τεχνικές οι οποίες χρειάζονται σε έναν σύγχρονο επαγγελματία και προσφέρει ανοιχτά τις γνώσεις του στην μεταξοτυπία και τις εφαρμογές της.

Οι ομιλίες έκλεισαν με την παρουσίαση δύο πτυχιακών εργασιών σπουδαστών του τμήματος Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών. Τους Πτυχιούχους Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών προλόγισε ο κος. Αντώνης Τσιγώνιας, Εργαστηριακός Συνεργάτης του ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ & μεταξοτύπης.

Ο Κωνσταντίνος Αράπης, Τεχνολόγος Γραφικών Τεχνών, αναφέρθηκε στο φαινόμενο του μουαρέ - ένα πρόβλημα που απασχολεί πολλούς μεταξοτύπες-, στους παράγοντες που το προκαλούν και στην επίλυσή του για την μεταξοτυπική μέθοδο.


Τέλος, η Γεωργία Πολίτου και η Κωνσταντίνα Σιαράμπαλου, Τεχνολόγοι Γραφικών Τεχνών, ανέλυσαν την Μεταξοτυπική εκτύπωση εξαχρωμίας. Αναφέρθηκαν στις προκλήσεις και την βελτιστοποίηση των διαδικασιών.

Στον ίδιο χώρο, ύστερα από ένα μικρό διάλειμμα, πραγματοποιήθηκε και το workshop. Στην διεξαγωγή του workshop συμμετείχαν οι σπουδαστές του Τμήματος Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών: Μανώνας Μιχάλης, Κοττώρη Λυδία, Βαϊραμάκης Μάνος, Τρίμμης Δημήτρης, Χατζησπύρου Σουλιάννα και Κιβωτίδης Ορφέας. Οι συμμετέχοντες, κατά την διάρκεια του workshop, είχαν την ευκαιρία να τυπώσουν το δικό τους αναμνηστικό t-shirt με την μέθοδο της μεταξοτυπίας.  

Η Πρόεδρος του Σ.Ε.Μ.Ε. ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της ημερίδας & του workshop. Ιδιαίτερα ευχαριστεί τους ομιλητές για την άψογη παρουσίασή τους, τους σπουδαστές του Τμήματος Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών για την πολύτιμη βοήθεια που μας παρείχαν στο workshop αλλά και όλους τους συναδέλφους, και μη, που προσήλθαν και συμμετείχαν στην εκδήλωση. Επίσης ευχαριστεί την GraphicaExpo για την φιλοξενία, τις εταιρίες Ferochrome και ΑΕΝΤΕΠ ΑΕΒΕ για την ευγενή τους χορηγία, όλους τους υποστηρικτές της εκδήλωσης και το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών για την άρτια οργάνωση και διεξαγωγή της ημερίδας.

Ενημερωθείτε για τις επερχόμενες δραστηριότητες του ΣΕΜΕ στην ιστοσελίδα www.seme.gr



Σχετικά με το Σ.Ε.Μ.Ε.
Το Σωματείο Επαγγελματιών Μεταξοτυπών Ελλάδος ιδρύθηκε το 1977. Η έδρα του βρίσκεται στην Αθήνα και έχει μέλη σ' όλη την Ελλάδα. Βασικός σκοπός του Σωματείου, είναι να προάγει τα συμφέροντα του κλάδου των Μεταξοτυπών. Είναι μέλος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου. Είναι διακεκριμένο μέλος της FESPA, δηλαδή της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Σωματείων Μεταξοτυπίας.

Σχετικά με τη FESPA
Η FESPA ιδρύθηκε το 1962 και ο σκοπός της είναι να αναπτύσσει τη γνώση και τη συνεργασία μεταξύ μεταξοτυπών και προμηθευτών, να προάγει την μεταξοτυπία και την ψηφιακή τεχνολογία. 
















Σχόλια