Behance Portfolio Review 2, Athens


To behance, η Ένωση Γραφιστών Ελλάδας και ο ΑΚΤΟ διοργάνωσαν το Ελληνικό meetup με αφορμή το Behance Portfolio Review 2 που οργανώνεται παγκοσμίως από το γνωστό portal Βehance. H διοργάνωση έγινε στo κτίριο του ΑΚΤΟ το Σάββατο 3 Nοεμβρίου και ώρα 12:00μμ. Συντονιστής του 2ου meetup ήταν ο σχεδιαστής Χάρης Τσέβης και μίλησαν οι παρακάτω:



Περισσότερα από 150 άτομα παρευρέθηκαν στη συνάντηση αυτή θέλοντας να μάθουν για το portal Βehance και πως μπορούν να το εντάξουν στην καθημερινότητα τους. Οι έξι συνάδελφοι που μίλησαν έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, δημιουργώντας μια οικία και άνετη ατμόσφαιρα, μέσα στην οποία συζητήθηκαν πολλά θέματα σχετικά με την ανάρτηση των portfolios και τον τρόπο λειτουργίας του portal.





Μερικά μόνο tips από τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση είναι τα παρακάτω:

  • Στο behance μπορούμε να ανεβάσουμε μια δουλειά με φωτογραφίες αλλά και με σχετικά μικρά, επεξηγηματικά κείμενα ώστε ο επισκέπτης να καταλαβαίνει τι βλέπει.
  • Ο κάθε επισκέπτης μπορεί να κάνει ένα apreciate αν του αρέσει μια δουλειά ή και να αφήσει κάποιο σχόλιο. Τα καλοπροαίρετα σχόλια και η εποικοδομητική κριτική πάντα βοηθάνε και βελτιώνουν και τον σχεδιαστή και τη δουλειά του.
  • Οι φωτογραφίες που ανεβαίνουν μπορεί να βασίζονται πάνω σε συγκεκριμένα, έτοιμα templates ή ο κάθε δημιουργός μπορεί να αυτοσχεδιάσει.


  • Οι φωτογραφίες που παρουσιάζουν την εκτυπωμένη - τελική δουλειά ενισχύουν την καλή εντύπωση του επισκέπτη.
  • Το behance αποδίδει καλύτερα και περισσότερο όταν η χρήση του γίνεται σε συνεργασία με τα υπόλοιπα social media (facebook, twitter κ.λπ.). Το ίδιο το portal εξασφαλίζει τη συνεργασία αυτή.
  • Ένας πολύ θετικός παράγοντας, είναι ότι τα portfolios που ήδη έχουν αναρτηθεί είναι προσβάσιμα από συναδέλφους και εταιρίες. Με τον τρόπο αυτό δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για μελλοντικές συνεργασίες ή προσλήψεις αντίστοιχα.
  • Το ίδιο το behance αξιολογεί τα αναρτημένα portfolios ανάλογα με τα apreciates που έχει δεχθεί το κάθε ένα. 
  • Οι δουλειές που αναρτώνται μπορεί να είναι είτε καθαρά επαγγελματικές που παρουσιάζουν το τελικό αποτέλεσμα, είτε δουλειές σε εξέλιξη που παρουσιάζουν όλα τα στάδια μέχρι και το τελικό είτε δουλειές πειραματικές που στόχο έχουν να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα κάποιων δοκιμών.
  • Το κάθε portfolio καλό θα ήταν να μην έχει πολύ μεγάλος μήκος, γιατί πολλοί επισκέπτες δεν φτάνουν ποτέ μέχρι το τέλος, για να πατήσουν το apreciate.   
  • Κανόνες όσο αφορά το περιεχόμενο των portfolios δεν υπάρχουν. Ο κάθε δημιουργός είναι ελεύθερος να εκφραστεί με τον τρόπο που του αρέσει.

Τέλος, το γεγονός ότι ακούστηκαν πολλές απόψεις, ότι οι δουλειές που παρουσιάστηκαν ήταν διαφορετικές μεταξύ τους (δείτε τα σχετικά links δίπλα από το όνομα του κάθε ομιλητή) και η δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης, ενίσχυσαν κατά πολύ την άποψη ότι όλοι τελικά μπορούν να δημιουργήσουν ένα portfolio, αρκεί να έχουν κάτι να πουν μέσα από την δουλειά τους. 









Περισσότερες πληροφορίες για την παρουσίαση του BehanceReviews σε παγκόσμια κλίμακα θα βρείτε στο http://on.be.net/JySTFl



Πηγές
Φωτογραφίες: Tind