Πράσινο. Το χρώμα της φύσης



Το πράσινο, βάσει της κλασικής θεωρίας των χρωμάτων είναι ένα δευτερεύων χρώμα που προέρχεται από την μείξη του κίτρινου και του μπλε. Θεωρείται ότι είναι το χρώμα της φύσης. Συμβολίζει την αύξηση, την αρμονία, τη φρεσκάδα, και τη γονιμότητα. 


Έχει την ισχυρή συναισθηματική σχέση με την ασφάλεια. Δεν είναι τυχαίο που το πράσινο χρώμα της ελιάς είναι το παραδοσιακό χρώμα της ειρήνης.

Το σκούρο πράσινο επίσης συνήθως συνδέεται με τα χρήματα. Ιδιαίτερα το θαμπό, σκοτεινότερο πράσινο συνδέεται συνήθως με τον οικονομικό κόσμο και τις τραπεζικές εργασίες. 



Έχει μεγάλη θεραπευτική δύναμη, προτείνει τη σταθερότητα και την αντοχή. Είναι το πιο χαλαρωτικό χρώμα για το ανθρώπινο μάτι και μπορεί να βελτιώσει την όραση. 




Μερικές φορές δείχνει την έλλειψη εμπειρίας. Στην οικοσημολογία, δείχνει την αύξηση και την ελπίδα. Σε αντιδιαστολή με το κόκκινο είναι το χρώμα της ελεύθερης μετάβασης στην οδική σήμανση. 



Το πράσινο συνήθως χρησιμοποιείται στη διαφήμιση των φαρμάκων και των ιατρικών προϊόντων. Συγκεκριμένα, το Aqua συνδέεται με τη συναισθηματικές θεραπεία και την προστασία. 



Ιδιαίτερη είναι η σχέση του πράσινου χρώματος με την οικολογία, την βιολογική καλλιέργεια και όλα τα προϊόντα που σχετίζονται με την υγιεινή διατροφή.



Σκούρο πράσινο συνδέεται με τη φιλοδοξία, την πλεονεξία, και τη ζηλοτυπία. Κιτρινοπράσινο μπορεί να δείξει την ασθένεια, δειλία, την ασυμφωνία, και τη ζηλοτυπία. 


Σχετικά άρθρα

Σχόλια