Toolkit Startup 2 – η γιορτή της δημιουργικότητας ξανά εδώ!


Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Toolkit Startup, η συνάντηση νέων γραφιστών, διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη, στις 23-26 Απριλίου. Σκοπός της συνάντησης ήταν η μετάδοση πρακτικών γνώσεων και τεχνικής κατάρτισης πάνω στην οπτική επικοινωνία και τη γραφιστική, ως απτή βοήθεια για σπουδαστές και νέους επαγγελματίες του χώρου που θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις και τους ορίζοντές τους.
Η φετινή διοργάνωση περιλάμβανε πέντε workshops πάνω στο editorial illustration, τον σχεδιασμό mobile apps, τη διαδικασία του pitch στον πελάτη, κ.α., καθώς και έξι ομιλίες που καλύπτουν θέματα από το θεωρητικό (πολυμάθεια και συνέργεια) ως το καθαρά πρακτικό (διαχείριση χρώματος). Όλοι οι ομιλητές και workshop moderators ήταν έμπειροι και καταξιωμένοι επαγγελματίες του χώρου.

Το Toolkit Startup 2 φιλοξένησε και σειρά εκθέσεων έργων οπτικής επικοινωνίας. Για 2η χρονιά διοργανώθηκε ο διαγωνισμός Poster Battle για σπουδαστές γραφιστικής, με εξαιρετικά επίκαιρο θέμα το Bullying και μεγάλα δώρα για τους διακριθέντες! Γυναίκες γραφίστριες σχεδιάζουν για την ενημέρωση και πρόληψη του καρκίνου του μαστού, σε συνεργασία με το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ – Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού Ν. Θεσσαλονίκης, ενώ η ελευθερία της έκφρασης είχε την τιμητική της στην έκθεση ε/Design your expression. Στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 30 χρόνια της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας παρουσιάστηκε η έκθεση «30+», ενώ για 2η χρονιά φιλοξενήθηκε η έκθεση του διεθνούς φορέα Poster for Tomorrow, με 100 αφίσες πάνω στο «Δικαίωμα στην Εργασία».

Το Design Toolkit, διοργανωτής φορέας του Toolkit Startup, έχει διασφαλίσει ότι και φέτος η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις ήταν δωρεάν. Για περισσότερες πληροφορίες  http://toolkitstartup.gr/el/home/.


To blog Grafic Notes | Σημειώσεις Γραφιστικής συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στα ονόματα των Χορηγών Επικοινωνίας της διοργάνωσης Toolkit Startup2



Σχόλια